torek, 30. avgust 2016

Gardsko jezero

27.4.-1.5.2016

Tradicionalna prvomajska Garda, tokrat še v razširjeni zasedbi, 4 družine in še 2 kolegi. Bili smo kot ena velika in glasna italijanska familija:) Letos smo imeli celo 5 dni na voljo, ampak kljub temu imamo vedno ogromno želja in izbire dejavnosti.
Parkirani smo bili na PZA v Torbolah , letos s presenetljivo malo gosti.



Tokrat smo bili par dni prej kot običajno, tudi napoved ni bila ne vem kako obetavna, kolesarji pa so se množično začeli zbirati šele v četrtek (Ziener bike festival).
V sredo 27.4., ko je v Sloveniji padal sneg, smo sicer imeli boljše vreme, vendar se je tudi pri nas pošteno shladilo, vmes je padala tudi sodra. Primož in Aleš sta kljub temu naredila bajkersko turo na Monte Carone in bila čisto navdušena.



In še celo dežju sta se uspela izogniti večino časa. Ostali pa smo si vzeli dan za počitek, kofetkanje po Torbolah, kuhali azijsko kosilo, zvečer pa polfinale lige prvakov.
Naslednji dan smo mi imeli dan za hribe, tokrat smo se odločili za Monte Vies. S kemperjem smo se peljali do izhodišča, vasi Lenzumo. S parkingom ni bilo težav, saj je bilo tudi za nas dovolj veliko parkirišče zraven otroškega igrišča. (45.912275, 10.727757) V edinem hotelu v vasi smo šli pa še na kofetek. Vzpon na Monte Vies je bil konkreten, strm in hiter, v dobrih 2 urah smo naredili 900 višincev. Tudi ta tura ima veliko ostankov iz 1. svetovne vojne in je na vrhu zelo razgledna. Naredili smo krožno turo in dol prišli še po bolj strmi poti.



Izhodišče naslednje peš ture smo imeli v vasi Tenno (kjer je tudi jezero Lago di Tenno). Najprej smo se ustavili pri gradu Tenno, kjer pa je samo restavracija in se ga ne da ogledati. Parkirali smo v Tennu, na enem makadamu. (45.930270, 10.822455) Najprej seveda obvezen kapučino v baru nasproti parkinga. Nadaljevali smo skozi srednjeveško vas Borgo di Canale, nato mimo Case Bastiani do koče San Pietro z lepim razgledom na Gardsko jezero.



Nadaljevali smo  do vrha Monte Calino, ki pa ni nič kaj posebno razgleden. Nazaj grede smo šli v vasi Canale na kozarček vina in prigrizek v prijeten jazz lokal, kjer imajo tudi veliko koncertov v živo.
V teh dneh smo praznovali še Larin in Klemnov rojstni dan, otroci priredili bike show po stopnicah – malce preveč fantje gledajo svoje očete:)





Moški del je imel še kolesarsko turo na Monte Stivo, otroci so šli na turo čez tunelčke, vmes smo si v okviru kolesarskega dogajanja ogledali trial show Fabia Wibmer-ja (ja, letos ni bilo Danny-ja Macaskill-a), ženske imele svoje popoldne v Rivi (beri shopping in aperoli), en dan obvezen izlet do Arca, pa tekaški vzpon na Monte Brione. Kot ponavadi torej, aktivna in družabna Garda:)





Ni komentarjev:

Objavite komentar