ponedeljek, 29. avgust 2016

Ankaran, Milje

2.-3.4.2016

Za dobrih 24 ur smo skočili na morje in prvič letos v kratke rokave. Anže je imel v soboto dopoldan še tekmo z Drenom in zadel svoj prvi letošnji gol:) Nadaljevali smo do Ankarana, kjer smo se parkirali na malem rtu tik pred mejo. (45.591810, 13.720057) Bilo je še par kemperjev in nekaj dnevnih obiskovalcev, ponoči mirno. Predvidevamo, da poleti tam težje prespiš oziroma je obiskanost sigurno precej večja.



Vmes smo se ustavili v Kopru in srečali še mojo prijateljico z družino, tudi kamperisti, ki so bili stacionirani na Koprskem PZA, ki je postal pravi hit in je velikokrat popolnoma zaseden, tako da spijo tudi zunaj njega.
Nedeljsko sončno dopoldne smo izkoristili za kolesarjenje po Hrvatinih, čez vasi Barizoni, Kolomban, Sveta Brigita, Hrvatini, Sveta Barbara... Sigurno sem še kaj pozabila. Po prvem strmem vzponu, gre potem skoz mal gor in dol. Lepi razgledi, lepe hiše, vinogradi. Na italijanski strani smo prišli do arheološkega najdišča Castelliere di Elleri, ostanki iz rimskih časov.



Potem smo se spustili do Milj, kjer smo si privoščili zaslužen aperol in odličen sladoled v zalivu pri ribarnici. Tam polno ljudi, komaj našli mizo.



Se je pa pooblačilo in začelo pihati, tako, da smo kar hitro nadaljevati do kemperja. Tam smo še skuhali kosilo in prvič letos dali ven mize in stole. Vmes opazovali obiskovalce, kakšen pride supat, družine na piknike, vmes je potekalo fotografiranje avtomobila. Itak pa se nam je že mudili v Ljubljano, na praznovanje rojstnih dni mojih nečakov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar