nedelja, 10. december 2017

Izola, Simonov zaliv

10.-11.6.2017
Na  PZA (45.531902, 13.647181) v Simonov zaliv smo prišli v soboto dopoldan, je bila kar gužva, saj je bila lepa napoved za vikend. Tokrat je imel žur en štajerski sindikat, tako, da je bila cel dan glasba iz lokala ob obali in tudi precej gneče na plaži.
Dopoldan smo šli na ogled po centru Izole z našimi električnimi pridobitvami (električna skiroja in airwheel) in odkrili, da bo tam zvečer Praznik oljk, vina in rib. Na tržnici smo nabavili zelenjavo in sadje, na kosilo pa šli že kar »tradicionalno« k Ribiču. Popoldan so se nam pridružili Kolenci, smo gledali nogometno tekmo (kvalifikacije za SP 2018), zvečer pa odrasli šli pogledat prireditev. V centru je bilo ogromno ljudi, zgledalo je, kot da na vrhuncu poletne sezone:) Najprej dobiš »slinček« s kozarcem za 5 evrov, potem pa na stojnicah preizkušaš dobrote lokalnih proizvajalcev (predvsem vina, olivno olje in pa kulinarika lokalnih gostiln).



Stojnice so bile postavljene čez ozke uličice centra, največ dogajanja pa je bilo na glavnem trgu. Prav simpatično. Smo bili tudi na koncertu Slavka Ivančiča, pa nismo mogli prav dolgo ostati, ker smo imeli še otroke v kemperju.



V nedeljo dopoldan smo se še kopali, je bilo prav tako veliko ljudi iz cele Slovenije. So nam pa zvečer dali listke, da je prepovedano kampiranje – imeli smo namreč stole in mize zunaj pred kemperjem. En vikend prej to še ni bil problem, je bilo pa tudi precej več ljudi.   





Ni komentarjev:

Objavite komentar