nedelja, 3. december 2017

Ajdovščina, Izola

23.-25.5.2017

Tudi tokrat smo se na hitro odločili za Ajdovščino. (45.892129, 13.899239) Ker je blizu, kamp nam je zelo simpatičen, pa seveda zaradi sobotnega Primoževega kolesarjenja na Čaven. Tokrat je bilo poleg nas v kampu še nekaj šotorov Nizozemcev. Z Anžetom sva sobotno dopoldne izkoristila za branje-učenje, medtem, ko je Primož kolesaril.



Popoldan smo se prestavili v Izolo, v Simonov zaliv, da preizkusimo PZA (45.531902, 13.647181), o katerem smo letos že precej slišali. Lokacija je res super, gre za parkirišče hotela, kjer je sedaj dovoljeno parkiranje tudi za kemperje (za 1 dan je naneslo 21 evrov). Načeloma ni dovoljeno ven dajati stolov, miz in tend, ampak večina se tega ne drži.



Morje je imelo že 23 stopinj, zunaj pa itak vročina, tako, da smo se prvič letos že skopali v morju.



Sončno nedeljo smo izkoristili za kolesarjenje do Kopra, po stari cesti, ki je sedaj zaprta za promet in je preurejena v sprehajalno in kolesarsko pot. Prav super. V Kopru smo imeli postanek – kofetek, sladoled, palačinke. Vse polno ljudi, na trgu so plesali zumbo (v okviru nekega vikend Energy festivala).



Prekolesarili smo cel stari del Kopra in ugotovili, da večino tega prvič vidimo… Osrednji koprski Titov trg nas je prav navdušil z Pretorsko palačo, Foresterio in Armerio, mestnim stolpom (vstopnina 5 evrov za odrasle in 3 za otroke) ter stolno cerkvijo.



Na bližnji tržnici smo nabavili sadje in se vrnili nazaj v Izolo. V gostilni Ribič smo šli še na sardelce in kalamare, potem pa popoldne izkoristili za kopanje v Simonovem zalivu. Na plaži je bilo že pravo poletno vzdušje in polno ljudi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar