ponedeljek, 22. junij 2015

Nassfeld

30.1.-1.2.2015

Ta vikend smo spet izbrali Nassfeld, ker je bilo potrebno skombinirati kup stvari. Poleg tega je v petek snežilo, tako da so se vsi veselili celca (not me...). Zaradi Anžetovega nogometnega turnirja in mojih delovnih obveznosti sva midva sobotno smučarijo spustila, Primož pa je šel na pot zgodaj zjutraj z Laro in Alešem. V Nassfeldu sta se jim pridružila še Tjaša in Klemen, pa kasneje Katja in Matic.


Nekateri so bili neskončno navdušeni nad smučarijo po celem snegu, predvsem moški del, ženski del in otroc pa so bolj trpeli v kupih novega snega. Vsi pa so bili čist navdušeni nad krasnim sončnim dnem in družbo. No, midva z Anžetom sva iz Ljubljane štartala ob 3-eh, sva šla čez Italijo, ker sem se odločila, da je nujno potreben nakup dobrotk v Trbižu. Šla sva čez Pontebbo in prelaz, je bila kar zoprna vožnja, saj so avtomobili vozili ravno v nasprotno smer, cesta pa je na nekaterih mestih kar ozka (na italijanski strani). Na avstrijski strani prelaza pa je cesta široka. No, ko sva prispela do kemperja, jim je ravno vsega zmanjkalo, tako da smo italijanske dobrotke takoj preizkusili.
V nedeljo je bila slaba napoved, tako da je bilo bolj malo ljudi na smučišču. Kljub slabi napovedi je vreme zdržalo do 12-ih in šele takrat začelo snežiti. Pridružila sta se nam še Katja in Matic, tako da smo skupaj smučali in smuka je bila odlična. Ob 13-ih smo oddali otroke, ki so šli tokrat na praznovanje Matičevega rojstnega dne. Midva še nadaljevala smučarijo do 15.30 in se potem odpravila domov po zasneženih cestah in tudi avstrijskem delu avtoceste, ki ni bila prav nič splužena...

Ni komentarjev:

Objavite komentar