ponedeljek, 22. junij 2015

Ruthin tek, Nassfeld

27.2.-1.3.2015
V petek smo se odpravili na Bled, kjer je potekal 48-urni dobrodelni Ruthin tek okoli jezera. Organizira ga društvo Never give up v spomin tragično preminule ultramaratonke Ruth Podgornik-Reš, zbrana sredstva pa gredo v pomoč socialno ogroženim družinam. Sicer tečeš okoli jezera kolikor krogov pač zmoreš in vpisuješ število pretečenih krogov na tablo.
Prispeli smo šele ob pol 10-ih zvečer, kljub temu se je tudi Anže odločil za en krog teka.


Primož se je potem pridružil Bojanu in Romanu in odtekel 4 kroge. Onadva sta tekla celo noč in pretekla 10 krogov oziroma 60 km... Po teku sta se vrgla v jezero, ki je imelo 4 stopinje. Fantoma smo tako ob 7-ih zjutraj skuhali eno močno turško kavo, potem pa smo se odpravili proti Nassfeldu, kjer nas je že čakala cela druščina, najštevilčnejša zasedba v letošnji sezoni.


Tokrat smo parkirali na Nassfeld paßu (46.560797, 13.275366) in ugotovili, da je to odlično izhodišče tako za smuko kot bližnjo picerijo, ki je ponujala daleč najboljše pice in tudi sicer precej boljšo hrano kot je na avstrijskih smučiščih (bližina Italije se že pozna).


Ker nas je bilo tako veliko, smo sem malce porazgubili po smučišču, ker je bilo nemogoče slediti vsem željam. Otroci so okupirali Klemna, ženski del to hitro izkoristil po svoje:) No, na kosilu smo se dobili vsi skupaj in potem se je otrokom že mudilo naprej smučat. Bil je krasen dan, ki smo ga podaljšali ob gledanju skokov vsi nagužvani v Zlatku, le otroke smo dislocirali v našo Magdo. Zvečer so šli Kolenci, Katja, Barbi, Nika in Matic domov, preostali pa smo popadali dol.
V nedeljo zjutraj smo bili že ob 8.30 pripravljeni. Žiga in Lara sta bila prehlajena, tako da sta se smučanju odpovedala, ostali pa smo seveda morali izkoristiti odličen sneg. Vreme je bilo sicer oblačno. 2 uri smo smučali na polno, potem sem se jaz odpravili v kemper delovnim obveznostim naproti, fantje pa so smučali še do kosila.


Za kosilo smo šli ponovno v picerijo in bili navdušeni nad testeninami, picami in solato. In ugotovili, da je tale lokacija res super.
Na parkirišču je bilo sicer nekaj slovenskih kemperjev, kljub tabli, ki prepoveduje spanje (baje je na novo postavljena).


Ni komentarjev:

Objavite komentar