sobota, 5. november 2016

Kranfest, Vogel, Bohinjska Bistrica

22.-24.7.2016

Vikend smo začeli v Kranju. Imajo nov PZA (46.242576, 14.357975) v centru mesta, pa smo rekli, da ga preizkusimo. Poleg tega se je cel vikend dogajal Kranfest s koncerti in kulinarično ponudbo (kar zanimivo). Naš izbor je bil koncert Hama&tribute2love na trgu zraven Prešernovega gledališča. Center Kranja je bil sicer zaprt za promet, vendar so nas spustili do PZA-ja, tako da smo bili mi in prijatelji edini tam parkirani.





Pa še zapornice so imeli odprte, tako, da nismo plačali nič – malce nenavadno za Gorenjce:)
Zjutraj smo se odpravili do Bohinja, do parkinga pod gondolo (46.275872, 13.835192). Primož in Klemen sta rekla, da gresta preizkusiti bike park, ki ga pravzaprav šele delajo, Tjaša, Nicole (američanka iz Kalifornije na poslovnem obisku), jaz in otroci pa smo bili pohodniki. Glavni dogodek tistega vikenda v Bohinju pa je bil, da so našli čisto raztrganega medveda – in predvidevali so, da ga je raztrgal drug medved. Hm, ne bi si želeli srečati tega drugega medveda.
Z gondolo smo šli na Vogel (povratna 14 evrov, otroci 9 evrov), presenetljivo veliko turistov je bilo, predvsem tujcev. Nekateri seveda popolnoma neprimerno obuti in oblečeni, ker potem tam okoli hodijo. Mi smo šli na Šijo (1.880 mnv), najprej še z sedežnico, potem pa kakšno uro in 15 minut hoda. Na vrhu pa prekrasni razgledi vse naokoli, od Triglava, do Vogla.



Američanka je bila čisto navdušena, sploh, ker je mislila, da so takšne Alpe samo v Švici.
Primož in Klemen sta se vmes dvakrat spustila v dolino in bila čisto navdušena.



Potem smo se šli kopat v Bohinjsko jezero, ki je imelo kakšnih 21 stopinj. Luka in Klemen sta še celo ribo ujela.





Tudi tokrat je bilo zanimivo opazovati Nicole, ki ni mogla verjeti kako čisto jezero imamo s tako lepo okolico. Včasih fajn imeti kakšnega tujca s sabo, da mogoče malce bolj ceniš in opaziš stvari, ki se ti sicer zdijo samoumevne. Proti večeru smo se stacionirali v kampu Danica v Bohinjski Bistrici (29 evrov za noč, brez elektrike) in imeli še piknik. Smo Nicole naredili demonstracijo tipičnega slovenskega piknika in je bila zelo navdušena. Kamp je bil pa kar poln, tudi tu je bilo ogromno tujcev.



V nedeljo pa smo morali mi kar hitro oditi, ker smo Anžeta spet transportirali na počitnice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar