ponedeljek, 21. julij 2014

Javornik, Lome, Vrsar

Vikend 6.6.-8.6.2014

Sobotni piknik prijateljev na Lomah smo seveda izkoristili za obisk bližnjega bajk parka Javornik. Po tem, ko smo zgrešili cesto, smo se spet uspeli navigirati in prišli ven v Colu nad Ajdovščino, kjer smo se priključili na pravo cesto proti Javorniku. Smučišče, ki je poleti bajk park, je zraven ene kmetije in ker je bila v nedeljo tam enduro tekma, sta že bila parkirana dva avtodoma in postavljenih nekaj šotorov. Gospa s kmetije nam je razložila kje se lahko parkiramo in v prijetnem hladu smo popadali in odspali (no, vsaj 2 člana naše družine) 10 ur...


Zjutraj se je nabralo kar nekaj bajkerjev, tako da je bilo že kar nekaj gneče pred sedežnico. Primož je nabavil dopoldansko karto, ki velja od 10 do 14-te ure, stane pa 16 evrov. No, midva z Anžetom sva bila bolj lenobna, sva delala stavo za svetovno nogometno prvenstvo, malo za šalo, pa brala.




V lokalu imajo tudi hrano, smo šli na en prigrizek, potem pa smo se odpravili par kilometrov naprej proti Lomam. Prijatelja Matej in Nataša sta organizirala piknik pri prenovljeni vikend hiši, ki je malo ven iz vasi.



Pozno popoldan pa smo odrinili naprej proti Vrsarju h Gapetu in Katji v kamp Portosole, kjer je bil tudi tradicionalni Grizzly vikend, čeprav se nas letos ni uspelo prav veliko zbrati. Otroci so užival v kopanju v bazenu, večernem skakanju po trampolinih in preganjanju s kolesom po kampu. Kamp je bil že zelo poln, ker so imeli Bavarci in Avstrijci Binkoštne počitnice. Hrvati v kampu seveda »prijazni« kot pač so vedno, ko se začne sezona, so nam takoj našteli kaj vse se bo zgodilo, če ne bomo šli v nedeljo do 12-ih ven iz kampa. Smo do jeseni zaključili s hrvaškimi kampi:) Ker je bil zelo lep in vroč vikend, je pot domov v nedeljo proti večeru trajala zelooo dolgo. No, jaz sem uspela prebrati Hosseinija, z Anžetom pa sva se še naspala vmes.

Ni komentarjev:

Objavite komentar