ponedeljek, 21. julij 2014

Gradež

Vikend 24.5.-25.5.2014

Po pestrem sobotnem dopoldnevu z Anžetovim Street basketom in logično pošastjo, smo se odpravili na praznovanje Sandrinega rojstnega dne – v Gradež. Zmenjeni smo bili v kampu Al Bosco, simpatičen kamp zraven plaže tudi z veliko sence, svojo restavracijo, mobilnimi hiškami. Imajo tudi majhen bazen za otroke in jacuzzi. Mi smo prispeli prvi in iskali lokacijo na soncu, ker ni bilo ravno vroče, okoli 25 stopinj, pa še pihalo je. Hitro smo šli do morja, Anže in Primož seveda takoj skočila notri. Morje je imelo okoli 23 stopinj, mene pa mlakužasta barva ni ravno prepričala.


Na vodi je bilo veliko kajtarjev. Počasi se je zbrala celotna druščina, 6 družin. Troji so najeli mobilne kučice, Kolenci pa postavli šotor. Sandri smo malo pomagali pri pripravi in začeli s piknikom.


Edina slaba stran je bil napad komarjev, ko se je začelo mračiti... Nekateri so bili pošteno popikani, predvsem otroci. Plan je bil tudi ogled finala Lige prvakov med Realom in Atletico Madridom, pa smo se malo ušteli, ker smo mislili, da bodo v restavraciji in baru na plaži imeli TV... pa ga niso. Za dober polčas smo imeli Aleševega prenosa podatkov, potem pa smo se le še seznanjali s rezultatom.
Nedeljo zjutraj smo izkoristili za tek in imeli skupinski zajtrk. Ljudi je bilo ogromno na plaži, Italijani se seveda sončijo že na polno. Vreme je bilo idealno za ležanje na plaži, ne prevroče in dovolj toplo. Potem so šli otroci plavat in se vozit s supom do bližnjega otočka... in se tam zakopali v mivko...



Odrasli smo šli raje v lokal na kozarček. Popoldan smo imeli še en piknik, da smo porabili še vse kar je ostalo od prejšnjega dne, potem pa se nam je že mudilo na večerni nastop Dunking Devilsov. Sandrina sprva pogumna ideja o praznovanju rojstnega dne v Gradežu, se je na koncu izkazala kot odlična.

Ni komentarjev:

Objavite komentar