sobota, 10. avgust 2013

Izola, Lucija

Vikend 12.4.-14.4.2013

Tudi ta vikend smo nadaljevali na slovenski obali. V petek zvečer smo se odločili za spanje na Izolskem PZA-ju (10 EUR na noč  N45.533210 E13.648779). Pridružili so se nam še Sandra, Aleš, Žiga in Lara. V soboto zjutraj sta Aleš in Primož odtekla 28-kilometrski krog po obalnih klancih (Izola-Gažon-Padna-Nova vas-Šared). Midve s Sandro pa sva imeli športne aktivnosti (badminton, košarka, fuzbal) z otroci na PZA-ju.


Čakali smo še Majo, Gregorja in Leva, da se končno enkrat sestavimo v takšni ekipi. Sicer sem bila tudi presenečena kako lepo je v Simonovem zalivu. Očitno še ne poznamo slovenske obale, kljub temu, da ni prav velika.
Ko smo se vsi zbrali, smo se odločili, da bomo imeli piknik, zato smo se odločili za kamp v Luciji (od 1.4. deluje kot kamp s »polnimi« cenami N45.502881 E13.592516). Vreme je bilo idealno, prav neverjetno toplo je bilo za april. Gregor in njegov žar sta se zelo izkazala, tako da je na hitro spekel hrane za 10 ljudi. In to odlične hrane.



Zraven so spadali še piknik športi, sestavljanje Lego formule in slackline.


Pozno popoldan smo odkolesarili še do Pirana na sladoled in kavico. In zvečer utrujeni popadali dol.
Tudi v nedeljo smo imeli krasno vreme. Zjutraj sta se dve družini odpravili na tek z otroci proti gostilni Ribič, jaz sem nadaljevala do solin in nazaj čez hrib do Lucije in zraven spet ugotavljala kako ne poznam tega konca obale. Potem smo uživali v krasnem sončnem vremenu, Gregor je napekel še kar je ostalo od prejšnjega dne, igrali smo badminton in trenirali slackline. Naredili smo še vse za šolo in službo in en krasen vikend je minil čisto prehitro.
Še nekaj fotk je na pikasi.







Ni komentarjev:

Objavite komentar