sreda, 17. april 2013

Lucija


Vikend 6.4.-7.4.

Še naprej odkrivamo slovensko obalo, ki je v tem času, ko še ni gneče, res lepa. V soboto, po koncu sobotnega pouka, smo se odpravili do Lucije in parkirali zraven že nekaj parkiranih avtodomov na parkirišču pri avtopralnici pred marino. (N45.504226 E13.600771)
Najprej smo šli na pico, Anže je hitro odigral še en mini golf (priprave na Gardo) in potem še na kavico v Portorož v zelo prijeten lokal Prego, kjer imajo kup rekvizitov za otroke in so res prijazni.
Zraven nas je bila parkirana družina iz Celja z 8-letnim Jušem in 11-letno Emo, pa sta se Anže in Juš hitro našla.


Najprej vse športne igre, potem legice, zjutraj risanke. Tudi straši smo malo predebatirali avtodomarska potepanja. Pri drugih »sosedih« iz Novega mesta pa je Primož preizkusil Gauswheel.


Prespali smo kar na tem parkirišču, čeprav je kamp v Luciji 500 m naprej. Noč je bila pa kar glasna, saj je bil nekje en koncert in je bilo do 3 zjutraj zelo glasno. Ampak zjutraj smo dočakalo prekrasno sonce, končno po tej dolgi zimi.
Potem smo imeli pravi športni dan, sprehod od Lucije do Pirana.




Vmes smo gledali tenis, jadralce, se ustavljali na kavicah in sladoledu. V Piranu je Anže naredil domačo nalogo, starši pa so si privoščili Aperol. Našli smo Sarajevsko čevapđinico v Piranu in fanta seveda takoj navdušena nad tem, da bo to naše kosilo.


Nazaj smo se vrnili s turističnim vlakcem (7,5 EUR od Pirana do Lucije za vse tri). Jaz sem šla pa potem še tečt do solin in odkrivala meni neznane poti. Krasen vikend je bil, vožnja nazaj pa je bila spet počasna, ker je burja že zelo pihala.








Ni komentarjev:

Objavite komentar