petek, 16. avgust 2013

Baško jezero (Faaker See)

2.8.-4.8.2013

Na najbolj turističen vikend v poletju smo se odpravili na Faaker See, kar se ni izkazalo za najbolj posrečeno izbiro. Prispeli smo v petek pozno popoldan, trije kampi ob jezeru so bili popolnoma zasedeni, tako da nam je preostal le še kamp Arneitz.


Prvi vtis je bil grozen, velik kamp, vse nagužvano, pred kampom restavracija z gasilskimi mizami in jodlarsko muzko v živo... Auuuu. Še pijači smo se raje odpovedali. Kamp ima sicer veliko sence pod visokimi smrekami, kar je bilo pri več kot 35 stopinjah čez dan več kot dobrodošlo. In stane 49€ na noč, auuu.


Izkazalo se je, da kamp ni tako grozen kot je sprva kazalo, zvečer in ponoči je čisti mir, se je tudi prijetno ohladilo. Imajo pa vse stvari v nulo spedenane. Pred tuši lahko še malo potelovadiš, se stehtaš, bereš knjige na usnjenih sedežih. Kljub vsemu to ni ravno naša najbolj omiljena oblika počitnikovanja, spominja na nabasane hrvaške kampe... Tu pa gosti precej bolj mešane narodnosti, največ Nemcev in Avstrijcev, pa tudi kar nekaj Slovencev.

V soboto smo preveslali skoraj celo jezero, skoraj vsa plaža je privatna. Plaže so od kampov, hotelov, privatnih hiš (nekatere so res hude), povsod se je prepovedano ustavljati, če nisi tamkajšen gost. Tudi na pijačo ne moreš iti z jezera, čist hudo.



Na sredi jezera je otoček, kjer je tudi hotel, tam smo se kopali v senci v družbi čolnov na električni pogon.


Je pasalo pri več kot 35 stopinjah. Ljudi je pa ogromno, vsi kotički nabasani...



V nedeljo zjutraj je šel Primož na kolesarsko turo (neuspešen vzpon na Kresišče), midva z Anžetom pa sva se povzpela na bližnji hrib Tabor. Če ne bi zašla, bi bilo do vrha 40 minut hoje, midva pa sva ven prišla na drugem koncu hriba pri Egg am See. Pa nič zato, sva imele prijeten jutranji sprehod. 

Ob 12-ih je bilo potrebno zapustiti kamp in po tem se ne smeš notri niti kopat več. Lahko pa plačaš polovično ceno in ostaneš do 18-ih. Imeli smo dovolj telih avstrijskih pravil in smo ob 12-ih zapustili kamp, šli v Kranjsko goro na kosilo in se potem še skopat v Jasno. No, kopala sta se samo fanta, zame je bilo premzrlo.



















Ni komentarjev:

Objavite komentar