petek, 16. avgust 2013

Afritzer see

Vikend 26.7.-28.7.2013

Tokrat smo se odločili za manjše jezero Afritzer See na 700 nmv ob vznožju gore Mirnock na avstrijskem Koroškem. V petek zvečer smo prispeli precej pozno zvečer, se je že temnilo. Malo naprej od kraja Afritz am See se zavije k jezeru, kjer so trije kampi eden zraven drugega. Odločili smo se za zadnjega, Altseewirth.  (N46.738882 E13.768257)


Sicer je imel najmanj lepo plažo, je bil pa najbolj miren. Vodi ga starejša gospa, ki uraduje kar iz balkona svoje hiše, ampak ima vse pod kontrolo. V vseh treh kampih so sicer večinoma Nizozemci, ki se tudi vsi poznajo med sabo... Dobili smo prostor v drugi vrsti, ker je bila prva rezervirana, očitno za stalne goste.


Sicer je bil to eden od vročih vikendov letošnjega poletja, tako da so tukajšnje nočne ohladitve na 18 stopinj pošteno pasale. Zvečer smo hodili na pijačo in pico v sosednji kamp, ker naš ni imel nobenega lokala. Cene so bile kar zmerne za Avstrijo.

V soboto dopoldan smo se najprej odpravili s kolesom po cesti, ki pelje do gore Mirnock (do Sauhauthutte).


Po parih ovinkih je rampa, za avto je potrebno plačati 5€. Naslednjih precej ovinkov in 700vm smo kolesarili, Anže sicer s Primoževo pomočjo.


Potem smo kolesa pustili pri eni lovski opazovalnici in se naslednjih 200 nmv povzpeli po markirani poti do planine, do kjer se še da priti z avtomobili (Wieserhutte). Tam je polno koč, smo mislili, da bo katera od njih odprta, pa temu ni tako, izgleda, da so vse za privatno uporabo.


Pri eni od teh koč smo si privoščili malico in se potem spustili nazaj.


Kolesa so nas na srečo počakala, vmes smo imeli srečanje s čredo krav, pa smo se nekako 'zmenili':)

Na spustu je Anže poletel čez balanco, pa je na srečo odnesel le s potolčenim kolenom.


Pot navzdol po makadamski cesti in precej ovinkih je potem potekala precej bolj previdno... V kamp smo prispeli šele pozno popoldan, tako da smo si privoščili večerjo v sosednjem kampu. Zvečer pa smo samo popadali...

V nedeljo se je Primož s kolesom povzpel do vrha gore Mirnock na 2.100 mnv, midva z Anžetom pa sva izležavala v kampu, brala, se kopala. Šefica kampa ni nič težila glede ure odhoda, želela je samo, da plačamo do enih in da brez problema ostanemo kolikor želimo. Za kamp za vikend smo plačali 49€.



Ni komentarjev:

Objavite komentar