petek, 11. september 2015

Gardsko jezero


30.4.-3.5.2015

Tradicionalna prvomajska Garda je bila letos za nas skrajšana le na dobre 3 dni. V četrtek se nam je po službi mudilo na praznovanje Larinega rojstnega dne. Torto smo pripeljali mi, tako da so nas nestrpno pričakovali:) Smo šli prej iz službe, tako da smo bili ob 19.30 že v PZA-ju v Torbolah, ostali so bili tako tam že od torka. Večer smo posvetili 8-letni Lari, ki je še vse rojstne dneve praznovala na Gardi:) Sandre letos žal ni bilo z nami, službene obveznosti so bile tokrat nujne.

 
Sicer pa spet problem – kako kup načrtov spraviti v 3 dni… Primož in Aleš sta šla v petek zjutraj tečt na Cima Sat, 18 kilometrov in 1.365 višincev… Sicer je to ornk gora nad Gardskim jezerom, vmes je potrebno iti čez kakšno »lojtro«, ampak… Tjaša in jaz sva popokali Žigo in Anžeta in smo šli s kolesi iz Rive čez tunelčke proti Pregasini. Tokrat samo čez tunelčke, zdaj je to za fante že čisto premalo, smo jim za naslednjič obljubili podaljšanje do Pregasine:) 


Na koncu tunelčkov je zdaj lokal s krasnim razgledom, tako da smo posedeli na enem kofetku. Klemn pa je ostale otroke peljal na mini golf, tako, da smo bili vsi zadovoljni. Popoldan je začelo deževati, pridružili so se nam še Bedenki, ki so prišli iz Toskane. Deževen večer smo tako izkoristili za degustacijo vin:)


Sobota je bila lepa sončna, tako da so šli fantje na Coast Trail, midve s Tjašo pa z otroci s kolesi do Arca in tam tradicionalno na sladoled na trgu. Se nam je potem kar mudilo nazaj, ker je imel Danny McAskill show ob 14.30 na sejmu. Otroci so si ga zelo želeli videti, pa je bilo treba vmes še kaj pojest in prikolesarit do Rive, kar je bil s petimi otroci kar podvig glede na noro količino ljudi, ki se je premikala sem in tja. 


Prispeli smo že malo po začetku, še zgrešili lokacijo, ampak na koncu so uspeli doživeti nekaj njegovih akcij. No, jaz sem zunaj pazila na kolesa… Moški del pa se je tudi potem počasi pridružil, so se vmes zgubljali in velikokrat flikali gume, tako, da se je tura »malce« zavlekla. Tradicionalni kolesarski sejem v Rivi je tudi tokrat privabil precej bajkerjev, so pa tokrat razstavljali tudi Slovenci – Sipa boarde in pa promocijo Slovenije ter lesena kolesa. 
Popoldan smo imeli še tradicionalni piknik za vse rojstne dneve, potem pa so se zvečer Aleš, Žiga in Lara že odpravili domov. 


Mi pa smo izkoristili še malo nedelje. Zjutraj sva šla s Primožem tečt na Monte Brione, jaz po cesti, Primož direktno po stopnicah, ostali so šli potem že domov, mi pa smo se zapeljali še do Arca, na kosilo in neuspešen nakup hlač. Kot vedno, je minilo čisto prehitro.


Ni komentarjev:

Objavite komentar