ponedeljek, 19. oktober 2015

Park vojaške zgodovine, Medveja

Vikend 5.6.-7.6.2015

Zbirno mesto smo imeli v petek zvečer (ponoči) v Postojni na parkingu (45.772244, 14.207164) pod pokopališčem (Postojna ima sicer prepoved parkiranja za AD povsod), Primož in Anže sta prišla iz Ljubljane, jaz iz supanja po Soči do izliva v morje blizu Gradeža (zelo lepo:). Po zajtrku smo se odpravili v Park vojaške zgodovine v Pivki- smo se že velikokrat peljali mimo in tokrat prvič ogledali. Družinska vstopnica stane 18 evrov, ne vključuje pa ogleda podmornice. Tisti dan njen ogled ni bil več možen, ker so ogledi vodeni in je bilo ta dan že vse zasedeno. Sicer sem bila pa presenečena koliko ljudi obiskuje park, od tujcev do organiziranih skupin. Anže je bil itak čist navdušen, tanki, orožje; potem smo doma takoj imeli bitke z vojački:).




Pridružili smo se eni vodeni skupini in tako dobili veliko informacij o tankih, orožju in osamosvojitvi Slovenije. Edino podmornico smo si lahko ogledali le od zunaj. Zanimivo vse skupaj, priporočam. Park tudi širijo in urejajo.
Potem smo nadaljevali proti Medveji, standard kamp pod Učko. Bil je zelo vroč vikend, plaže polne, celo lokali na plaži so bili odprti.


Sicer je bila ponudba še zelo omejena, ampak lani tudi tega še ni bilo. Cena kampa čist huda, 35 evrov za 1 noč in to brez elektrike… V 1 letu niso kampa uredili prav nič, nekateri tuši še vedno ne delajo, trgovina zraven je odprta v soboto do 12-ih in v nedeljo zaprta, pri čemer sta bila kamp in plaža polna. Kdo bi razumel tele Hrvate… Skratka, za nekaj časa nas je minilo. Kljub temu, lokacija je super, takoj iz kampa je vzpon na Učko, plaža je super. Sobota popoldan in nedelja dopoldan sta minili v zabušanciji (no, jaz sem si privoščila jutranji vzpon do Lovranske Drage). Po kosilu smo se odpravili čez Učko proti Sloveniji. Napovedani so bili namreč zastoji, ker so se Nemci in Avstrijci vračali iz počitnic oziroma podaljšanega vikenda. Seveda je bila nesreča na naši avtocesti, tako da smo se na Črnem kalu odločili, da raje prespimo v Kopru kot da čakamo na avtocesti. Tako smo preizkusili nov PZA (45.537892, 13.738254)v Kopru, super urejen, z WC-jem, tuši (mrzlimi) in igriščem, 4 evre za 24 ur, le lokacija pač ob cesti, zraven kartinga in avtobusne postaje.


S skiroji smo se odpravili na pijačko v center. Na nedeljo zvečer ni bilo ravno veliko ljudi. Že na poti smo videli kar nekaj nutrij in potem naredili celo raziskavo o njih – lahko se jih ima tudi za domačo žival..hm…


Okoli 21-ih smo prispeli nazaj v PZA in se počasi odpraviti spat, pa je bilo še vedno 25 stopinj in smo ugotovili, da je pa to malo prevroče. In smo se prestavili do Petrola na Kozini (45.605819, 13.929180), tam pa 8 stopinj manj in spanec je bil odličen. V ponedeljek zjutraj smo pa imeli zgodnje vstajanje in služba.

Ni komentarjev:

Objavite komentar