ponedeljek, 7. april 2014

Smučarski dopust Zoncolan 2014

7.1.-14.2014

Smučarski dopust smo malo prestavljali, ker napoved ni bila ravno obetavna (prednost avtodoma). Na pot smo se odpravili v torek po službi, napoved je bila še kar lepa in v Zoncolanu je bilo, za razliko od slovenskih smučišč, dovolj snega.


Ker smo se tokrat odpravili na dopust za cel teden, smo imeli s sabo še dodatnih 100 litrov vode. Ker smo bili na smučariji v terminu, ki je res čisto off season, nas je bilo čez teden res malo na smušišču. Kelnarji v hotelu in gostilnah so se čez teden neskončno dolgočasili, tako da so nas kmalu že vsi poznali. Imeli smo kar precejšnjo srečo z vremenom in kar nekaj sončnih dni.


Čez teden smo bili edini kamperisti, za vikend jih je pa prišlo kar nekaj. Pridružili so se nam tudi dvoji prijatelji s kamperji, tako da smo že drugo leto zapored proslavili Anžetov rojstni dan na parkirišču in preizkusili kako gre lahko 11 ljudi v en kamper. Večer smo zaključili z Mojo Slovenijo in se prav zabavali (Gregor vse ve...).


Čez dan so otroci v glavnem skakali v snowparku in se neskončno zabavali.


Popoldan so se še metali v sneg ob parkirišču. V nedeljo popoldan je bilo parkirišče tako polno, da so kemperji komaj lahko ven odpeljali, kakšno ogledalo je bilo tudi poškodovano... V nedeljo zvečer smo ostali mi in še en goriški avtodom. Zvečer smo se morali zapeljati do Tolmezza, ker nam je zmanjkalo elektrike. Izlet smo izkoristili za nakup hrane in se potem vrnili v Zoncolan. V ponedeljek smo bili spet sami na smučišču, tudi vreme je bilo kar lepo. Zvečer smo se prestavili v Kranjsko Goro, da smo se priklopili na elektriko in spraznili. Kranjska Gora je pa izgledala res ubogo s krpicami snega. Ponoči je začelo deževati, tako da je torkovo smučanje odpadlo in smo izkoristili za nabavo špecerije v Trbižu. In potem smo se odpravili kar domov, da smo se po enem tednu imeli še čas v miru razpakirati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar