ponedeljek, 7. april 2014

Božično-novoletni prazniki, Trbiž, Kranjska gora

Novo leto 2014

Glede na to, da smo nabavili letno karto za Promotur smučišča (Zomcolan, Piancavallo, Trbiž, Forni di Sopra in Sella Nevea), smo se odločili, da bomo božično-novoletne praznike preživeli malo v Trbižu, malo v Kranjski gori, zraven pa vse skupaj skombinirali z delovnimi obveznostmi. Vremenska napoved ni bila ravno obetavna, tudi snega je bilo malo, v Kranjski gori resnično zelo žalostno. Parkirali smo se na parkirišču za kemperje v Trbižu (15€ na noč), cel dan je deževalo, tako da smo zabušavali. Naslednji dan je šel Primož v službo, vreme je bilo mnogo lepše, edini problem je bil, da sedežnice v Trbižu niso delale. No to je namreč pomenilo, da sva se z Anžetom morala prestaviti do Višarij, jaz pa še nikoli nisem vozila naše Magde. No, pa je šlo tudi to. Parkirala sva se spodaj na parkirišču in se odpravila smučat. Delal je le zgornji del smučišča, tako da je bila kar gneča na smučišču. Primož je prišel proti večeru, spali smo kar na parkirišču. Naslednji dan smo smučali vsi trije, smo imeli še kar lepo vreme.



Vmes smo si privoščili hot dog, bombardino in vine brulle v jurčku spodaj pri gondoli. Zvečer smo se prestavili na parkirišče v Trbiž in se zapeljali do KG h Kolencem na tajsko večerjo. Ponedeljek je bil deloven za oba, tako da smo se v nedeljo vrnili s Primoževim avtom domov, Magdo pa pustili na parkingu v kg. Pozno popoldan smo se vrnili nazaj, se v Vopi zmenili s prijatelji, da se še izljubimo pred novim letom, ker so oni potem praznovali v Ljubljani. Primož je tudi na silvestrovo moral iti v službo, Klemen, Anže in jaz pa smo šli za par ur smučat na Višarje. Po popoldanskem počitku smo se s Tjašo, otroci in ostalimi dobili v Kosobrinu in pričeli s pripravami na novo leto. PZA v Kranjski gori se je popoldan začel polniti, ljudje so prihajali od vsepovsod. Večerjo smo imeli potem pri Kolencih, so se pridružili še eni prijatelji s 3 otroci (ki hodijo naokoli s prikolico), tako da tudi njim dolgčas ni bilo. Novo leto smo dočakali v Kosobrinu, plesali na dobro muzko, otroci pa so se zabavali predvsem z ognjem.


Okoli dveh jih je zmanjkalo, nekaterih nas še ne in smo nadaljevali pri Šurcu v
Podkornu. No, taksi na relaciji Kranjska gora-Podkoren nanese 10€. V jutranjih urah smo se vrnili nazaj v Kg, edino živahno je bilo v še v Vopi, pa nas ni preveč mikalo, tako da smo šli raje spat.

Prvi januarski dan je bil krasen, sončen. Fantje so šli smučat, midve s Tjašo in otroc pa smo izkoristili malo sonca in kofetkali po Kg. Popoldan smo se morali vrniti že domov, ker je bil naslednji dan že deloven.

Ni komentarjev:

Objavite komentar