sreda, 17. april 2013

Ankaran, Milje, Sežana, Kraški maraton


Vikend 22.3.-24.3.

Po mesec in pol dolgi pavzi smo šli iskat malo toplote na morje. Prvo noč smo spali v Ankaranu v kampu Adria (N45.577390 E13.732748)(do 1. aprila je odprt kot PZA z nočitvijo za 13 EUR, potem se odpre kamp). Kljub temu, da prav veliko sonca nismo dočakali, smo imeli v soboto prav prijetnih 13-14 stopinj. Odločili smo se za kolesarjenje do Milj, v eno smer smo šli kar čez hrib. Ženski del in dva otroka sta se malo pritoževala, ampak smo zmogli. Spust po blatni in kamniti potki je bil sicer prav zabaven, mogoče le malce neprimeren za lepe mestne jakne:) Prikolesarili smo direktno v center Milj, si v lokalu na trgu privoščili par aperolčkov in se zraven še najedli, saj so zraven poskrbeli še za hrano.



Otroci so igrali nogomet, Lara plesala, luštno je bilo. Stari del mesteca je zelo slikovit, smo vse pofotkali. Privoščili smo si še dober sladoled in nazaj do Ankarana odkolesarili ob morju. Ugotovili smo, da je čisto dovolj toplo za preizkus žara in smo si naredili pravi piknik s športnimi aktivnostmi. Prav super je bilo.


Zvečer smo se mi odpravili do Sežane, ker je bil v nedeljo Kraški maraton. Prespali smo pred neko trgovino v bližini štarta.(N45.706244 E13.867150) Napoved je bila obupna, kljub temu pa je teklo 2.600 tekačev v burji in dežju pri 2 stopinjah C. Ni bilo prijetno. Primož ni uspel podreti svojega osebnega rekorda. Priprave za to dan prej mogoče res niso bile najbolj primerne:)


Po dobri joti smo se odpravili domov, pihalo ful, tako da smo se res počasi peljali domov.

2 komentarja:

  1. O, a je bil še kakšen AD v Sežani tisti večer? Mi smo se dali k bolnici, prijetno in mirno :-)
    Za drugo leto pa se lahko zmenimo in naredimo na predvečer teka še "pašta party" za karboloading :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, ker s čevapčiči karboloading ni najbolje uspel:)

    OdgovoriIzbriši