ponedeljek, 5. september 2011

Wissensee

Sobota, 3.9.2011

Vikend je bil malo skrajšan zaradi družinskega praznovanja, zato smo se na pot podali šele v soboto dopoldan. Ker so bili na cestah samo zastoji, smo se odločili za pot čez Golnik, Tržič in Ljubelj, ki nam je sicer podaljšala pot, vendar je zelo lepa. Cilj je bilo ledeniško Belo jezero (Weissense) na Koroškem v Avstriji.

Jezero je dolgo 11,5 km, leži v ozki globoki dolini med gorami z vrhovi preko 2.000 mnm. Zahodni del jezera je širši, širina znaša tudi do 600 m, vzhodni del jezera pa je ožji in globji, tudi do 100 m. Prispeli smo do kraja Techendorf, kjer smo se odločili za spanje v kampu Knaller(N46.712615 E13.295774, 24,5 evrov za eno noč, odhod v nedeljo popoldne), ki ima tudi svoje kopališče. Sicer so ob jezeru 3 kampi in veliko število manjših hotelov in privatnih sob. Jezero je namreč znano tudi kot gorsko zdravilišče. V kampu je bilo kar presenetljivo veliko turistov, privoščili pa smo si tudi poznopopoldansko kopanje. Zvečer smo se odpravili na ogled okolice, vendar dalj kot do mini golfa in pizze v prav prijetnem lokalu nismo prišli.

Nedelja, 4.9.2011


Okolica jezera ponuja veliko športnih aktivnosti, od gorskega kolesarjenja, pohodništva, teka, potapljanja, veliko je tudi ribičev. Kot se za Avstrijo spodobi, je vse zelo dobro označeno, zato sva se s Primožem lotila vsak svoje tekaške preizkušnje po okoliških hribih. Moja pot (št. 11) je vodila do Naglla in je nudila res lepe razglede na drugo stran jezera in bližnje vrhove. Zelo dobro je poskrbljeno tudi za otroke, saj je povsod veliko igral, trampolini, mini golf, vožnje s padolini, čolni. Najbolj zabavno pa je bilo skakanje s plavajočega srčka:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar