torek, 13. september 2011

Rača pri Sv. Juraju


Vikend 9.9.-11.9.
Končno vikend, ki se ga del družine veselil celo poletje:) Kamp Rača, ki smo ga ugledali, ko smo se poleti vozili po magistrali, slabih 6 km naprej od Senja, pri Sv. Juraju. Kamp sicer leži ob cesti, en del je kampa je na plaži, kjer se nastani tudi večina avtodomarjev.
Drugi del kampa leži pod skalami, je bolj miren, vendar je potrebno do tega dela priti pod mostom, ki je 3 metre visok - naša Magda je šla komaj skozi:).

Kamp je bil ta vikend bolj prehodnega značaja, večina se namreč ustavi na poti z ali na morje in prespi kakšno noč. Potrebno je pohvaliti celotno osebje, ki je zelo prijazno. Kuharica pride povprašat vsakega gosta, če je zadovoljen s hrano:) Sicer se jih pa precej pride tudi potapljat.
Razgledi iz kampa so enkratni, naproti so otoki Krk (Baška), Prvič, Goli otok.

Slab kilometer nazaj proti Senju, je cesta, ki pelje proti Severnemu Velebitu. Moški del družine se je tako lotil gorskega vzpona na Zavižan, preostali del je izkoristil za kopanje in sončenje v toplem septembrskem vikendu. Na nedeljsko jutro pa smo cesto preizkusili še tekaško (seveda samo del poti) in razgledi na okolico so res enkratni. Bil je res vikend za polnjenje baterij, s poletnimi temperaturami in že z jesenskim številom gostov, enkratna kombinacija:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar