torek, 22. marec 2016

4. Triglav tek, Hrastov memorial na Ljubelju

Vikend 12.9.-13.9.2015

Tudi letos smo se tradicionalno udeležili Triglav teka na Brdu pri Kranju. Vreme je bilo krasno, število udeležencev rekordno z okoli 2.000 tekači, samo prizorišče pa letos spremenjeno in prestavljeno h kongresnem centru. Po teku so nas zabavali Tabuji, vmes pa smo (neuspešno) navijali za naše košarkaše.




Pozno popoldan smo se želeli prestaviti na Ljubelj, ker smo imeli naslednji dan v planu (Primož in Aleš) jutranje bajkanje na Kočo na Ljubelju in naprej proti planini Korošica, potem pa ogled soteske Tscheppaschlucht na avstrijski strani. Plane pa smo potem morali malo prilagajati – najprej smo zaradi nesreče motoristov v enem od tunelov proti Ljubelju preizkusili PZA (46.354486, 14.294478) v Tržiču. Tam smo preživeli nekaj ur in lahko pokomentiramo, da so prekratki parkirni prostori (normalno lahko parkira samo kemper dolžine 5 m), poleg tega je izliv vode nedostopen, če so vsi pravilno parkirani. In pa dejstvo, da je v primeru kakšnega dogajanja v bližini zaparkirano z osebnimi avtomobili. V našem primeru je tako bilo, saj je so imeli v Trbižu neko zabavo in smo poslušali koncert Pop Designa. Okoli pol 10-ih zvečer so le odprli tunel in lahko smo se premaknili na Ljubelj in tam prespali. (46.432435, 14.260512)
V nedeljo zjutraj pa že ob 7-ih zjutraj cela akcija, ker je ta dan tam potekal Hrastov memorial – tekmovanje starodobnih motorjev po stari cesti na Ljubelj. Niti sanjalo se nam koliko udeležencev in gledalcev pride na takšno tekmo:). No, zjutraj sta Primož in Aleš najprej odkolesarila na prelaz.


Zaradi napol bolnega Anžeta smo se odpovedali ogledu soteske in namesto tega ostali kar tam in si ogledali tekmovanje. Predvsem je bil navdušen moški del in otroci, moram pa rečt, da sva se tudi s Sandro zabavali pri ogledu tekmovanja motociklov s prikolico – kjer se tudi ženske sopotnice neverjetno nagibajo v ovinkih. Ampak to je treba videt:).



Ni komentarjev:

Objavite komentar