sreda, 16. december 2015

Zagreb – Evropsko prvenstvo v košarki in Street food

5.-6.9.2015

Ogled kvalifikacij evropskega prvenstva v košarki (kjer je igrala Slovenija) smo združili s hitrim ogledom Zagreba. Na deževno sobotno popoldne smo se dobili s prijatelji na parkingu (45.800729, 15.961075) blizu Muzeja Dražena Petrovića, da našim otrokom malo razširimo obdobja o košarkaški legendi »naše generacije«.



Muzej sam po sebi ni nič posebnega, so pa impresivni njegovi dosežki in otroci so si z zanimanjem ogledali tudi kratek film o njem. Potem smo šli na PZA Zagreb (45.782266, 15.977255), ki baje nima vseh potrebnih dovoljenj za obratovanje, ima pa vse od elektrike, smeti, vode in izpusta. In je zaenkrat brezplačen.



Ker je precej deževalo in smo imeli kup otrok, smo želeli iti v center mesta s taksijem  - smo ga naročili, pa ga 40 minut zaman čakali. Potem pa »znoreli« in šli s tramvajem v center. Tam smo imeli še ravno toliko časa, da smo nekaj pojedli, potem pa smo se morali že odpraviti proti Areni, kjer je bila zvečer prva tekma s Hrvati.



Tekma je bila razprodana, ogromno je bilo slovenskih navijačev in vzdušje na tekmi je bilo res izjemno (Slovenci sicer izgubili).
V nedeljo nas je pričakalo sonce, Primož in Aleš sta odtekla jutranjo 10-tko, ostali pa smo zabušavali. Potem smo se preparkirali blizu Arene, kjer smo že prejšnji večer našli dober parking. (45.774968, 15.949292) S tramvajem smo šli v center Zagreba, kjer je imel Triglav organiziran met na koš in košarkaško igrišče na Trgu Bana Jelačića, na sosednjem trgu Evropa pa je potekal street food azijske kuhinje.



No, poleg tega je bila tudi makedonska kuhinja, pa burgerji, pa francoska vina in sladice. Tri ure smo degustirali hrano in pijačo, otroci pa so se zabavali na košarki.





Potem smo naredili en obhod po starem delu Zagreba in se popoldan odpravili v Areno na tekmo Slovenija-Gruzija. Tudi tokrat so slovenski navijači pripravili super vzdušje, Slovenija pa je zmagala. V Zagreb bomo pa tudi še prišli, nam je še kar precej stvari ostalo za ogled.

Ni komentarjev:

Objavite komentar