ponedeljek, 9. februar 2015

Prvi smučarski vikend, Moelltal

Vikend 28.11.-30.11.2014

Prvi smučarski vikend smo se odpravili na ledenik Moelltal, eno redkih že obratujočih smučišč konec novembra. Vremenska napoved je bila lepa, družba zagotovljena. Pred tem pa je bilo potrebno nabaviti letno karto za koroška smučišča, Anžetu nabaviti smučarsko opremo, ker mu je v 1 letu seveda vse postalo premajhno. Tako smo se iz Ljubljane uspeli odpraviti ob 9-ih zvečer, na parking pa smo prišli okoli polnoči. Tam pa na presenečenje polno avtodomov. Parkirišče je sicer pri spodnji postaji vzpenjače na 1.200 nmv.


Zjutraj je bila prva budnica ob 6.30, ko je nekaj močno počilo, še vedno ugibamo kaj (ker to se je ponovilo vsakič, ko smo spali tam). Okoli 7-ih smo pogledali ven in naokoli že polno smučarjev hodi v pancarjih. Ekspresno vstanemo in se zrihtamo, tako da smo bili 8.30 že v vzpenjači in ob 8.50 na smučišču. Mislim, da je to naš absolutni rekord:) Na smučišče se sicer povzpneš z vzpenjačo Gletscher Expressom v 8 minutah. Smučišče pa je na nadmorski višini od 2.100 do 3.122 nmv. Dopoldan, do okoli 11-ih je sicer veliko smučarjev, ki trenirajo in zasedejo del proge, potem pa se umaknejo.


Bilo nas je kar precej, saj so bili poleg Aleša in Žiga, tokrat z rentanim kombijem tudi Nino, Mira in Aleš, za sobotno smuko pa sta se pridružila še Tjaša in Uroš. Smo že kar težko usklajevali vse želje kje bi kdo smučal. Smuka sicer odlična, na smučišču pa še nikoli nisem videla toliko smučarjev, ki bi znali tako dobro smučati. Otroci so uživali tudi izven prog, pa v snow parku, sončno je bilo, skratka, res krasen začetek smučarske sezone.



Ker so nam zjutraj za brisalce zataknili listke in nas pozvali, da je parking za avtodome eno parkirišče nižje, smo se po smučanju prestavili tja (seveda ne vsi kemperji). Popoldan smo imeli odrasli družabni del pri Alešu, ki je dobil dobra Sandrina navodila in se izkazal kot odličen gostitelj, otroci pa so se itak zabavali po svoje v našem kemperju. Zvečer smo šli kmalu spat, tako da smo bili zjutraj spet zgodaj na smučišču.
Tudi nedelja je bila kar lepa, ne sicer tako sončna kot sobota, ampak smuka je bila super. Na kosilo smo šli tokrat v panoramsko restavracijo Eissee s tipično avstrijsko ponudbo wienersnitzlov, gernknodlov, pomfrija in podobnega, otroci navdušeni, jaz malo manj, mi bolj leži italijanska ponudba. Še malo smučanja, ena ornk turška kava, skuhana v kemperju (ker tiste na smučišču težko definiraš kot dobra kava), pa smo šli domov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar