ponedeljek, 2. junij 2014

Piancavallo

Vikend 14.3.-16.3.2014

Ta vikend smo se odločili za Piancavallo, enega od smučišč Promotur, ki ga še nismo preizkusili. Drugi razlog je bil, da proslavimo nov avtodom naših prijateljev. Mi smo prispeli pozno zvečer, po 3 urah vožnje, midva z Anžetom v glavnem prespala vožnjo, Primož pa čisto navdušen nad tem kako se dvigneš na 14 km iz nižine na 1.300 nmv. Na PZA (N46.111981 E12.514279) nismo mogli iti, ker je bila rampa zaprta, smo parkirali kar zraven na enem od parkirišč, kjer je že bilo precej italijanskih avtodomarjev, ki (kot običajno) ne upoštevajo pravil, daje parkiranje strogo prepovedano za kemperje.


Smo se ravno odpravljali spat, pa nekdo potrka in Aleš pove, da odhajajo domov, ker je Lara pobruhala cel kemper in nimajo kje spati… Grozn… Dali so nam svojo prijavnico za PZA, tako da smo se takoj zjutraj prestavilit ja. PZA ima sicer prostora za 70 kemperjev.
V Piancavallu je bilo še ogromno snega, ko voziš po mestu so nori kupi snega. V soboto smo presmučali celo smučišče (celo smuščišče je od 1.300 do 2.000 nmv), je bilo zelo toplo, tako da je bila kar čofta.



Proge so dolge, kar strme, veliko Primorcev obiskuje to smučišče. Popoldan smo se odpravili mal po mestu, hoteli nabaviti kakšne dobrotke v marketu. No, Piancavallo je najbrž nekoč bilo mondeno smučišče, zdaj se vidi, da je od tega že kar kakšnih 20-30 let. Kakšni kompleksi zgledajo prav žalostno. Smo našli supermarket, zgledal kot tisti v Barbarigi na koncu sezone, ko lahko kupiš samo še par osnovnih zadev… No, nabavli smo kruh in se odločili še za obhod po lokalih. Obdelali smo tri, pa se je videlo, da sezona že proti koncu, je bilo vse bolj izumrto.
Nedelja je bila krasna, sončna in topla, fanta sta šla na dopoldansko smuko, jaz delala za službo. Ko sta prišla nazaj, smo dali ven stole in mize, zunaj jedli kosilo, brali in uživali sonček. Se nam kar ni šlo domov.



Nazaj grede smo šli čez Aviano, ki je v dolini, 14 km od Piancavalla. Se vidi, da je tu ogromna Nato baza, črncev v mestu je vse polno. Šli smo še v eno ornk nabavo v Coopa in potem via domov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar