ponedeljek, 2. junij 2014

Katchberg, Planica

Vikend 21.3.-23.3.2014

Zame končno vikend brez službenih obveznosti, juhej. V soboto smo šli smučat na Katchberg, ker je bila tam precej lepša napoved kot v Italiji, pa še znižane smučarske karte so imeli www.skipasstravel.si (za 29 EUR). Kot običajno, smo v petek prispeli pozno zvečer, mi in prijatelji smo bili edini avtodomarji na parkirišču. (N47.061398 E13.614642)
Tudi tokrat je bila smučarija zelo spomladanska. Smučišče je sicer res veliko, proge zgledajo fajn, vendar je bila leva stran zaprta zaradi vetra, tam je zgledala sploh zelo obetavna proga. Vmes smo si privoščili obvezno malico, no pri Avstrijcih je to omejeno na precej nezdravo hrano… Anže in Žiga sta bila neumorna s smučarijo izven prog. Ko smo že vsi obupali, bi onadva še vztrajala. Sneg je bil pa res grozn, ena sama čofta. Spomladanska smučarija…


Pozno popoldan smo se odpravili še po špecarijo v Trbiž in se parkirali v Ratečah nasproti Kompas Shopa. (N46.497079 E13.703849) Je že začelo pošteno deževati, napoved za nedeljo je bila obupna, tako da je bil poleg nas in prijateljev, le še en avtodom. No, mi smo končno uspeli proslaviti nov kamper prijateljev, že zelo izmučena od Planice se nam je pridružila še Tjaša.


Za nedeljo smo imeli namreč karte za Planico, Sandra je rekla, da gre, pa če ošpičene prekle padajo. Pa smo šli. V Planici nam niso pustili, da bi parkirali, so nas poslali do Kranjske gore. Potem smo šli s kombijem do Planice, pridružili so se nam še eni prijatelji. Prevoz do Planice imajo dobro organiziran, avtobusi in kombiji vozijo neprestano. Na srečo smo imeli VIP karte, tako da smo se med čakanjem lahko dali na suho in toplo.


Otrokom in Sandri se je ful dogajalo. No, naši so bili res dobri, Peter Prevc je zmagal in postavil rekord skakalnice. Vreme je bilo sicer res obupno, ampak smo bili med najvztrajnejšimi navijači. Na koncu je bilo potrebno pričakati še skakalce, ki so dali avtograme otrokom in se potrpežljivo fotkali z vsemi nami. Super vikend je bil, na koncu vsi navdušeni.








Ni komentarjev:

Objavite komentar