sreda, 23. januar 2013

Triglav tek, Brdo pri Kranju, Bohinj


Vikend 15.9.-9.9.2012

Ta vikend smo bili športno naravnani, saj smo se udeležili 1. Triglav teka na Brdu pri Kranju . Dan je bil krasen za tek, lokacija super, saj je zadnji del teka potekal po posestvu, ki je sicer zaprt za javnost. Družine so tekle 3,3 km, ostali 10 km, otroci pa na 280 m. Za varstvo otrok je bilo poskrbljeno, prav tako za hrano, muzko, nagrade in družbo. Dan smo torej preživeli kar na Brdu, prespali pa zunaj na parkirišču (omagali od vsega:) (N46.274127 E14.369734). Z avtodomom na tekaško prireditev se je izkazalo za dobro potezo, saj smo imeli vse zraven – WC, tuš, hrano in ostalo.


V nedeljo smo se malce utrujeni odpravili v Bohinj, parkirali smo na parkirišču pod Slapom Savico (3 EUR) in iskali staro pot do slapa. Izhodišče je po poti, ki gre na Komno, potem pa smo se odcepili pri tabli, ki kaže, da je pot zaprta in da je prepovedano zaradi nevarnosti plazu in kamenja.


Pot ni bila nič nevarna, malce smo plezali po skalah in podrtih drevesih, ker ni vzdrževana, pa zastonj je… Pri slapu je bilo kar veliko obiskovalcev. V restavraciji pod Slapom smo še kofetkali, degustirali sir in trenirali tapkanje:)


V Ukancu je potekal Kravji bal z rekordnim številom obiskovalcev, pa smo se temu dogodku raje izognili in šli na drugo stran jezera, do Ribčevega Lazu, si na parkirišču (1,3 EUR na uro znese parkirnina) privoščili skuhali kosilo in igrali nogomet in košarko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar