nedelja, 7. oktober 2018

Grožnjan

Vikend 6.- 8.10.2017
Sončen in topel oktobrski vikend smo izkoristili za raziskovanje Grožnjana in okolice, predvsem enduro trailov. V petek smo prispeli zvečer in parkirali na velikem parkirišču pred mestecem(45.381330, 13.724170). Poleg nas je bilo še nekaj tujih kemperjev, ki so prav tako prespali.


Po zajtrku smo se zapeljali čez vas, ki je polna art trgovinic in trgovinic z istrskimi dobrotami. Poleg tega je bilo presenetljivo veliko turistov, predvsem kolesarjev. Pa seveda trume avtubosov, tudi z japonskimi turisti. Moški del in otroci so preizkusili prvo progo, ženski del pa se je martinčkal na soncu v prvem baru.



Ker je potem potrebno prikolesariti tudi navzgor, se je mlajši del otrok odpovedal nadaljevanju kolesarjenja. Pa smo šli kuhat kosilo in uživali sonce. Moški del je preizkusil vse tri traile, ki gredo iz Grožnjana, potem pa smo šli še mlajši otroci in ženski del po četrtem trailu, ki se začne pri malo naprej od cerkve v vasi Makovci. Z vrha je krasen razgled na dolino reke Mirne, Motovun in morje. Po zanimivem spustu smo prispeli do krasnih prenovljenih istrskih hiš blizu vasi Kostanjica, ki se večinoma dajejo v najem. Tam smo se priključili na Parenzano in odkolesarili nazaj do Grožnjana. Izkoristili smo večerno sonce in imeli »piknik« kar na parkirišču. Takrat se je promet že dodobra umiril in Grožnjan izpraznil turistov. V nedeljo zjutraj sta Primož in Klemn izkoristila še za en spust, potem pa smo se že morali vrniti na Anžetovo tekmo.





Ni komentarjev:

Objavite komentar